Magneet Communicatiecentrum kiest voor Ricoh Pro T7210

Magneet Communicatiecentrum kiest voor Ricoh Pro T7210

Magneet, een allround communicatiecentrum, nam de eerste vlakbedprinter van Ricoh in gebruik om ook op plaatmateriaal een breed scala aan toepassingen aan te kunnen bieden aan hun klanten. Zij zijn hiermee de eerste in Nederland die werken met de Ricoh Pro T7210.

Magneet is een allround communicatiecentrum en beschikt over geavanceerde technologie om elke vorm van (reclame)drukwerk af te leveren. Klanten hebben uiteenlopende vragen, van offset drukwerk tot posters. Magneet heeft gekozen voor de vlakbedprinter van Ricoh om niet langer opdrachten uit te hoeven besteden.

Samenwerking Ricoh en Magneet Communicatiecentrum

De vlakbedprinter van Ricoh biedt Magneet een verscheidenheid aan toepassingen, waarmee goed ingespeeld kan worden op de behoeften van de klant. Het niet hoeven uitbesteden van opdrachten brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals een kortere levertijd en hogere flexibiliteit. Maar ook inzicht in de kansen en mogelijkheden van de producten wordt vergroot door zelf aan het werk te gaan met de vlakbedprinter. Magneet vindt het belangrijk om op basis van eigen ervaringen advies te geven aan klanten, onder andere over de soorten materialen en verschillende mogelijkheden.

“Ik geloof in deze vlakbedprinter door zijn brede inzetbaarheid. Op dit moment zijn we ermee aan het testen om te kijken wat de verschillende mogelijkheden zijn”, aldus Mathieu Levens, Directeur Magneet Communicatiecentrum. “We hebben de keuze gemaakt voor Ricoh, omdat we al diverse productiesystemen van Ricoh gebruiken en daar heel tevreden over zijn. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Ricoh er alles aan zal doen om er voor Magneet een succes van te maken.”

Veelzijdigheid van de Ricoh Pro T7210

De Ricoh Pro T7210 is geoptimaliseerd voor het industrieel printen van decoratie. De vlakbedprinter behaalt snelheden van 50 m² tot 100 m² per uur en kan een grote diversiteit aan zware materialen printen, zoals glas, hout, aluminium en metaal. Denk hierbij aan keukenkastjes of panelen. Met een maximaal printformaat van 2,1 x 3,2 meter kan de vlakbedprinter op één plaat printen of op verschillende voorgesneden platen om de productiviteit te verhogen. Daarnaast kunnen de printkoppen tot wel elf centimeter in hoogte variëren.

“Deze vlakbedprinter, die door Ricoh is ontwikkeld en op de markt is gebracht, bevat de inkjettechnologie en printkoppen die zorgen voor uitstekende inkjetprestaties en betrouwbaarheid”, aldus Sander Sondaal, Directeur Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland. “Met dit nieuwe systeem spelen we in op de vraag van industriële printprofessionals en fabrikanten naar meer capaciteit voor personalisatie, flexibiliteit voor kleinere productieoplagen en uitgebreide materiaalveelzijdigheid.”