Nieuwe trends !

Nieuwsgierig naar de design trends voor

het komende jaar? …..Wij weten het al!

Kleur is het kenmerk dat sprankeling geeft aan de verkoop. Hiermee creëer je ruimte en sfeer. Kleur is dus eigenlijk iets magisch! PIM Print ging op onderzoek uit naar de trends in de wereld van het grafische ontwerp voor drukwerk,         huisstijlen en bedrijfspresentatie.

“Een trendy design creëert gewoon meer omzet”

Huisstijl ontwerp wordt geïnspireerd door allerlei ontwikkelingen om ons heen en drukwerk staat hier midden in. Denk bijvoorbeeld aan industrieel design, kleding, cosmetica, interieur. In een constant veranderende wereld is bijna alles onlosmakelijk verbonden met vormgeving van drukwerk.

Extreme eenvoud!
De ontwerptrend in 2017 zal draaien om “extreme eenvoud”. Dit zal worden doorgevoerd in logo en kleurgebruik. De afgelopen jaren is vereenvoudiging van logo’s sterk in opmars gekomen. Na jarenlang in een zo uitgebreid mogelijke vorm zelfs 3D effecten toepassen op logo’s is dat fenomeen nu echt verleden tijd. Veelkleurige logo’s met afleidende vormen zijn in onderhoud duur gebleken en op lange termijn ondergeschikt aan de simpele duidelijke vormen. Mede omdat in crisistijd sterk is gelet op uitgaven hebben “dure” meerkleurige logo’s het niet gered. Vereenvoudiging en schrappen van onnodige details is het resultaat. Bijna alle 4-kleuren logo’s zijn teruggebracht naar hooguit twee kleuren, of twee-kleurige logo’s zelfs naar een. Full Colour huisstijldrukwerk komt op professioneel niveau anno 2017 nog nauwelijks voor.