Na twee jaar ontwikkeling lanceert Schut Papier: Valorise. Dit papier is het resultaat van de samenwerking met telers, kenniscentra en universiteiten voor de circulaire verwaarding van vezels uit agrarische reststromen, zoals van tomaten- en paprikaplanten. Het optimale scenario is dat agrarisch restmateriaal niet wordt gecomposteerd, maar 100% ingezet wordt als grondstof voor de papiersector en als ingrediënten voor andere industrieën.

De verwerking van deze agrarische vezels en de unieke receptuur van Schut Papier hebben geleid tot een bijzonder aansprekend papier met hoge tactiele en visuele waarde, waarbij de vezels heel subtiel aanwezig zijn. Verkrijgbaar in de gramgewichten 125 en 250. Dit ongestreken papier laat zich zeer goed verwerken in alle gangbare print- en drukprocessen.

Toepassingen

Boeken, jaarverslagen, tijdschriften, reclame- en algemeen drukwerk voor huisstijl, correspondentie en mailing, decoratief gebruik voor bijvoorbeeld uitnodigingen en menukaarten, verpakkingen, stationary drukwerk als binnenwerk van notitieboekjes, hobbypapier etc.

Valorise is ongestreken papier met agrarische lokale vezels, geschikt voor laser en offsetdruk. Het papier is goed te rillen en prettig te verwerken. Het papier heeft een hoog vouwgetal waardoor het ook geschikt is voor mappen.

Magneet + Romer communicatiecentrum heeft reeds de eerste opdrachten voor onze relaties vervaardigd en zal dit nog meer bij relaties die aan het Milieu denken aanbieden.

Bekijk het filmpje hoe het papier vervaardigd wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=MyOWWti6IQQ