Visitekaartjes

Ook wel: business cardnaamkaartje of visiting card

Een visitekaartje is een kaartje van papier of karton waarop de contactgegevens van een persoon of organisatie staan afgebeeld. Visitekaartjes zijn een handige manier om deze gegevens aan iemand te kunnen overhandigen. Dankzij het visitekaartje beschikt de ontvanger over informatie om opnieuw contact op te nemen met de eigenaar van het kaartje.

Visitekaartjes worden vaak ontworpen door een grafisch vormgever en gedrukt door een drukkeri zoals Magneet Communicatiecentrumj. Een visitekaartje is bepalend voor de indruk die men achterlaat bij de ontvanger. Voor een professionele uitstraling is het daarom belangrijk dat deze er verzorgd uitziet en is uitgevoerd in de huisstijl van de organisatie.

Inhoud van een visitekaartje

Wat is er meestal zoal te zien op een visitekaartje:

  • Naam medewerker
  • Functie van medewerker
  • Naam van bedrijf/organisatie
  • Direct telefoonnummer
  • Directe-mailadres
  • Bezoekadres van organisatie (plus eventueel postadres)
  • Websitevan organisatie
  • Eenpay-off of slogan

Visitekaartjes kunnen dubbelzijdig en enkelzijdig worden afgedrukt. Om er voor te zorgen dat een visitekaartje er goed uit blijft zien worden ze vaak uitgevoerd in dik papier of karton en voorzien van een beschermlaagje. Bij het ontwerpen van een visitekaartje kan het handig zijn om er rekening mee te houden ruimte vrij te laten om een opmerking op het kaartje te schrijven.

Visitekaartje in overdrachtelijke zin

De term ‘visitekaartje’ wordt ook wel figuurlijk gebruikt: Iemand is het visitekaartje of uithangbord van het bedrijf. Het visitekaartje slaat dan op de (eerste) indruk die een persoon achterlaat.

Digitaal visitekaartje

Er zijn ook digitale tegenhangers van het papieren visitekaartje. De gegevens van een persoon en bedrijf kunnen uiteraard ook worden opgeslagen in een bestand. Toen computers gemeengoed werden, werden visitekaartjes wel uitgevoerd in de vorm van een cd-rom. Met het internet is het echter niet meer nodig om gegevens fysiek uit te wisselen. Dit kan ook bijvoorbeeld via e-mail, een download op een website of via een QR-code.

Een populaire standaard voor digitale visitekaartjes is vCard.

Magneet Communicatiecentrum is van oorsprong een drukkerij maar is steeds meer een totaaleverancier geworden voor zijn relaties. Druk- en printwerk, signproducten zoals rollbanners, zeildoeken, raambekleding, bedrukt behang, maar ook bedrukte kleding en relatiegeschenken zitten in het in eigen huis vervaardigde assortiment.

Voor meer info of een afspraak bel 010 – 462 2422 of mail naar [email protected]