Magneet: aangenaam!

Toekomstgericht inspelen op de voortdurende veranderingen in de grafische industrie. Dát is de rode draad in onze bedrijfsvoering. De enige manier om een solide speler te blijven in een turbulente markt.

Familiebedrijf

 

Magneet is een ruim tachtig jaar oud familiebedrijf. Grondlegger Jan Levens sr. startte in 1932 met de toenmalige boekdrukkerij en uitgeverij. Onder leiding van zoon John transformeerde het bedrijf tot een moderne handelsdrukkerij die innovatieve producten en diensten leverde. In 2002 kwam kleinzoon Mathieu aan het roer. Hij maakte de omslag van drukkerij naar allround communicatiecentrum. Een ontzorger van elk facet in het communicatieproces.
Op 1 september 2014 nam Mathieu Levens drukkerij Romer over. In twee jaar tijd waren de bedrijfsprocessen volledig geïntegreerd, vormden de medewerkers een hecht team en waren de bedrijfsactiviteiten verder uitgebreid. Exact twee jaar later, op 1 september 2016, veranderde de bedrijfsnaam van Magneet+Romer in Magneet Communicatiecentrum.

Duurzaamheid recht uit het hart

 

Bedrijven die al zo lang meegaan als het onze, hebben hun duurzaamheid al bewezen. Duurzaamheid zit ‘m in goed ondernemerschap, resultaten op de lange termijn en de maatschappelijke rol in de samenleving. Innovatie en verbetering van processen staan centraal in onze bedrijfsvoering, die volgens de MVO-prestatieladder is ingericht. Wij staan vandaag klaar voor uw vraag van morgen. Innoveren doen wij niet alleen in onze producten en diensten, maar in onze hele organisatie. Duurzaamheid zit bij ons in de genen, het komt recht uit ons hart.

Certificeringen

 

Om de CO2-uitstoot van ons bedrijf continu te verminderen, zetten wij de Milieubarometer in. Hoe we die reductie realiseren? Door een uitgebreid afvalstromenbeheer voor een efficiëntere recycling en minder restafvalstoffen. Door groene stroom en biogas te gebruiken. Door toepassing van ledverlichting in onze gebouwen. En door de plaatsing van 65 zonnepanelen op ons dak.

Milieubarometer

 

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Magneet Communicatiecentrum voldoet aan alle eisen van de norm ISO-9001. Wij zijn dan ook als zodanig gecertificeerd. Daarnaast zijn wij ook FSC®-gecertificeerd. Daarmee hebben onze klanten de zekerheid dat de gebruikte grondstoffen voor ons papier afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.